Overgefotografeerd

Baal jij er ook zo van als een plaatje word grijsgedraaid op de radio? Ik wel. Het is vaak gewoon een leuk nummer maar na het 10.000 gehoord te hebben is de lol er wel vanaf. 

In de fotografie komt dit fenomeen ook voor. Een prachtige locatie die door hordes fotografen word grijsgeklikt en dus is "overgefotografeerd". 

Het lijkt alsof elke zelfrespecterende natuurfotograaf eens in z'n leven naar IJsland moet afreizen om daar de Skogafoss waterval te fotograferen. Een prachtig verschijnsel hoor, maar ik heb er nu zo vaak foto's van gezien dat het mij waarschijnlijk een tripje IJsland bespaard.

Telkens als ik een foto van deze waterval voorbij zie komen plaats ik die in mijn Pinterest bord "Overphotographed: Iceland". Voor iedereen die zoekt naar een originele compositie van dit natuurverschijnsel kan hier vast wat standpunten afstrepen. 

Maar ja, misschien luister ik gewoon te veel radio 😋

Op tijd

Op zoek naar mooie video's neus ik vaak rond op YouTube of Vimeo. Vaak als ik dan wat gaafs tegenkom is die video al meer dan een jaar geleden geplaatst. Ik heb het gevoel altijd hopeloos achter te lopen op dat gebied. 

Maar nu, ja ja een video die vijf dagen geleden is geplaatst! Deze video van foto en videograaf Chris Schmid is onderdeel van zijn serie "OFF THE BEATEN TRACK" en de moeite waar de bekijken. Op zijn Vimeo kanaal vind je nog meer video's en zijn website staat vol prachtige plaatjes. Toch een keer iets actueels kunnen vinden 😉