404-pagina.jpg

Het vroegere blog van Boudewijn Boer Fotografie

Bezoek de nieuws pagina voor actuele berichten, hier wordt niets meer geplaatst.

Review Kasteel Amerongen als fotolocatie

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen

Een paar maanden geleden vroegen Frank en Joney mij een paar uurtjes foto's te maken van hun grote dag. Alleen van de ceremonie en het aansnijden van de taart. Zij zagen een trouwreportage niet zo zitten. Geen probleem natuurlijk, maar als je zo kort foto's maakt loop je wel het risico minder tijd te hebben voor de romantische kliekjes. Toch een trouwreportage dus, maar relaxed en ongedwongen. Zo gezegd zo gedaan.

Na wat rondrijden in de omgeving kwamen zij bij uit bij Kasteel Amerongen en dit was voor hun de ideale locatie om foto's te maken. Ik was er niet eerder geweest maar had er wel van gehoord.

Klik voor een vergroting op één van de bovenstaande foto's.

Binnen

Eenmaal door de poort van het kasteel wordt je verrast door de prachtige kasteeltuin die in verschillende stukken is verdeeld. Gelijk rechts van de ingang vind je de indrukwekkende en perfect onderhouden siertuin die eind 19e eeuw door Hugo Poortman is ontworpen. Via het geinige vlinderhuisje - dat wij oneerbiedig hebben omgedoopt tot "het bushokje" - kom je bij het voorplein. Zoals de naam al doet vermoeden ligt het plein voor de ingang van het kasteel. Het plein wordt gesierd door prachtige buxus pyramides en een grasveld.

Horeca

Bij het kasteel café aan het plein hebben we een fris drankje genuttigd. Het was tenslotte de bedoeling een relaxte trouwreportage te schieten. 

Kosten

De tuinen van Kasteel Amerongen zijn perfect voor een prachtige romantische fotoreportage. Eén nadeel, om er foto's te mogen maken betaal je wel €100,00. Kuch ... hoeveel? Ja, honderd euries voor toegang met fotograaf. En dan heb je de tuin niet eens voor jezelf alleen, ook reguliere gasten lopen hier gewoon rond. Maar deze hoge toegangsprijs zorgt er wel voor dat deze locatie redelijk exclusief blijft.  

Dus zoek je een exclusieve locatie voor een romantische fotoreportage dan is Kasteel Amerongen zeker het overwegen waard.