404-pagina.jpg

Het vroegere blog van Boudewijn Boer Fotografie

Bezoek de nieuws pagina voor actuele berichten, hier wordt niets meer geplaatst.

Twwwwijfelaar

Olympus OMD E-M5

Olympus OMD E-M5

Als fotograaf ben je naast het maken van foto's ook altijd bezig met technische ontwikkelingen. Nou ben ik de laatste die zal zeggen dat een goede camera garant staat voor mooie plaatjes, maar de juiste apparatuur kan het leven wel makkelijker maken. Ik maak bijvoorbeeld altijd foto's van het feest dus ruisvrije foto's bij weinig licht zijn erg belangrijk. En ja ik geef het toe; ik ben ook een gadget-freak van het eerste uur.

Maar goed, de laatste ontwikkelingen volg ik vanuit professionele en persoonlijke interesse. Het fenomeen "systeemcamera" is al weer een jaartje of wat jong en wordt snel volwassen. Het concept in een notendop; een semi-pro camera in een "compact" jasje.

Op een gemiddelde bruiloft zeul ik gemiddeld met 15 kilo aan spullen. Het idee dat dit compacter en lichter kan spreekt tot de verbeelding. De eerste systeemcamera's van Olympus en Panasonic waren erg leuk voor de huis-tuin-en-keuken fotograaf, maar niet voor professioneel werk. Maar enkele fabrikanten gaan langzaam inzien dat de professionele fotograaf ook wel oog heeft voor zo'n compact ding.

De top drie in willekeurige volgorde;

Dit zijn stuk voor stuk toestellen die hun mannetje staan als het gaat om kwaliteit en handzaamheid. Maar zijn ze goed genoeg voor een bruiloft? Kunnen ze de actie van een dansende menigte vastleggen tussen flikkerende discolichten?

Ja en nee, in die volgorde. Ja deze camera's kunnen haarscherp een bruiloft vastleggen maar schieten tekort tijdens de momenten dat techniek het leven makkelijker kan maken. Het blijft dus afwachten op een tweede generatie die deze punten afvinkt. En dan zeker die op het gebied van autofocus. Dan ... sta ik voor in de rij voor een vers exemplaar.