404-pagina.jpg

Het vroegere blog van Boudewijn Boer Fotografie

Bezoek de nieuws pagina voor actuele berichten, hier wordt niets meer geplaatst.

Voor Pampus liggen

Trouwen in een oud fort, een groot contrast.

Trouwen in een oud fort, een groot contrast.

Met een eigen boot naar Pampus varen om daar te trouwen voor het oog van vrienden en familie. Dat is precies wat Michiel en Linda wilden en hebben gedaan. De dag voor de bruiloft was het nog wel even spannend. Door de harde wind was het eiland onbereikbaar en werden alle activiteiten afgezegd. Gelukkig is de wind op tijd weer gaan liggen en kon alles "volgens planning" verlopen ;-)

Voor diegenen die het niet weten (ik tot vorige week ook niet) een korte geschiedenisles: het Pampus fort is gebouwd om een aanval op Amsterdam af te wenden. Echte strijd heeft het fort echter nooit gezien. Na de aanleg van de afsluitdijk in 1933 is het fort gesloten. Tijdens de tweede wereldoorlog hebben de Duitsers het onbemande fort gebruikt om duikvluchten met bommenwerpers te oefenen. Tijdens de hongerwinter was het fort over het ijs bereikbaar. Het fort is toen gestript van al het hout om te kunnen stoken. Na een grote restauratie is het eiland nu weer open voor publiek.

Voor de bruiloft van Michiel en Linda was het fort een bijzondere locatie voor de foto's. Het was een heel verrassend gezicht om twee mooi aangeklede mensen tussen de afgebrokkelde muren te zien lopen.

Al met al een hele geslaagde (en ietswat frisse) dag!