404-pagina.jpg

Het vroegere blog van Boudewijn Boer Fotografie

Bezoek de nieuws pagina voor actuele berichten, hier wordt niets meer geplaatst.

Review Landgoed Waterland als trouwlocatie

Klinkt romantisch, zo'n "landgoed". En dat is ook! Als je het vinden kunt dan, want je rijdt zo aan Landgoed Waterland voorbij. Zelfs de TomTom wist hier geen raad mee, dus informeer je gasten goed hoe er te komen. Een bijkomend voordeel; het is hier heerlijk rustig.

BoFoto_Web-29916.JPG

Als je de entree eenmaal hebt ontdekt ben je gelijk even weg van de bewoonde wereld. De lange oprit brengt de gasten naar een in stijl aangelegde parkeerplaats. Dan is het nog vijf minuutjes lopen naar het landgoed. Geen zorgen bruidspaar, jullie mogen doorrijden tot de voordeur. 

Stukje geschiedenis

De geschiedenis van Landgoed Waterland gaat terug tot de dertiende eeuw, maar van de hofstede Waterland wordt pas voor het eerst melding gemaakt in 1717, wanneer de weduwe van Cornelis Munster de hofstede verkoopt. Dirk Trip laat in 1742 de geometrische tuin aanleggen en bij de bouw van het huidige landhuis werden de beste vaklieden ingeschakeld. De decoraties zijn ontwerpen van Pieter de Swart, hofarchitect van stadhouder Willem IV, die verantwoordelijk was voor onder andere de bouw van het vroegere Paleis Lange Voorhout en de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

(Bron website landgoed Waterland)

Fotogeniek

Het landgoed is klassiek ingericht en de stijl is erg consistent. Het is dus een mooie binnenlocatie mocht het (helaas) regenen op de bruiloft. Als het droog is kun je prachtige foto's maken in de natuur om het landgoed heen. 

Voorbereiding

Het landgoed beschikt over een aantal kamers, waaronder een bruidssuite. Ook deze kamers zijn zeer smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het is dus erg gemakkelijk om je hier voor te bereiden. Meestal fotografeer ik de voorbereiding van de bruid, maar voor het eerst heb ik de hier de voorbereiding van de gom en kids vastgelegd. Leuk om ook de andere kant eens te zien.

 

Klik voor een vergroting op één van de bovenstaande foto's.

Heel of half

In dit geval was de huwelijksvoltrekking niet op het landgoed maar in Haarlem. Ik adviseer contact op te nemen met de organisatie om de mogelijkheden voor jullie bruiloft te bespreken. 

Feest

Ook deze dag is afgesloten met een spetterend feest. Het landgoed heeft goede contacten met een organisatie die verschillende DJ's in dienst heeft. Scheelt misschien weer een zoektocht. 

BoFoto_Web-20369.JPG

Kortom

Landgoed Waterland is een romantische plek voor een romantische dag. Het witte gebouw is indrukwekkend om te zien en de natuur / tuin rondom het landgoed is super mooi onderhouden. Mocht je dat willen kun je er de hele dag verblijven, iets wat wel wat rust brengt op een toch al drukke dag.

Klik voor een vergroting op één van de bovenstaande foto's.

Cijfers

  • Ligging 7
  • Toegankelijkheid 6
  • Fotogeniek 7
  • Sfeer 8
  • Eten 7
  • Bediening 8

Dit is een persoonlijke mening en gebaseerd op een enkel bezoek in 2013.

Wil je meer weten over de bruidsfotografie? Klik dan hier.