404-pagina.jpg

Het vroegere blog van Boudewijn Boer Fotografie

Bezoek de nieuws pagina voor actuele berichten, hier wordt niets meer geplaatst.

Acht tips voor jullie trouwfeest

Het feest is de zorgeloze afsluiting van een dag vol emoties. Een moment waar vrienden en familie samenkomen om jullie verbintenis te vieren. Door de grote hoeveelheid bruiloften die ik heb mogen meemaken deel ik graag wat tips om jullie feest tot een succes te maken.

Acht tips

1. Stukjes

Geef bij de ceremoniemeester(es) aan dat eventuele stukjes vroeg in de avond worden uitgevoerd. Het voorkomt dat het feest stil komt te liggen maar helpt ook de sfeer er in te krijgen. 

2. Openingsdans

Durf te doen! Kort of lang, het is een feestelijke opening van jullie avond. Op elk gewenst moment kun je vrienden en vriendinnen op de dansvloer roepen om jullie bij te staan. Zo blijft de vaart er in en is de drempel voor anderen lager om ook te gaan dansen.

3. Polaroids

Nostalgische Polaroids voor de licht beschonken momenten van het feest. De vaak verkleurde en slecht belichte direct-klaar- foto’s staan garant voor pret onder de gasten. Het toestel is zo gemakkelijk te bedienen dat iedereen ermee overweg kan. Tevens hebben jullie een aandenken om gelijk mee naar huis te nemen. Erg leuk om later een collage van te maken. Een Polaroid / direct klaar toestel is niet duur en kun je bij de betere fotospeciaalzaak kopen.

4. Hoge tafels

Natuurlijk is het handig wat tafels met stoelen te hebben staan voor gasten op leeftijd of vermoeide feestbeesten. Door hoge tafels en krukken neer te zetten heb je sneller gesprekken tussen de “zit- en dansgasten”. 

5. Vrijheid

Geef de DJ voldoende vrijheid om de muziekkeuze op de gasten aan te passen. De muziekvoorkeur van jullie gasten kan soms toch wat anders liggen dan je bij voorbaat zou denken.

6. Social media

Tegenwoordig worden er veel foto’s met mobieltjes gemaakt. Vaak lukt het niet achteraf alle foto’s bij elkaar te krijgen. Maak op Facebook een evenement aan van jullie feest zodat daar de foto’s geplaatst kunnen worden. Ook handig voor Twitter of Instagram is het gebruik van een hashtag (#). Maak deze kenbaar bij de gasten door middel van een bord bij binnenkomst. Zo kun je achteraf gemakkelijk zoeken naar jullie foto’s. Er zijn ook handige apps verkrijgbaar zoals enige tijd geleden omschreven op het blog.

7. Niet te lang

Een bruidsfeest is één van de weinige feesten dat voor je gevoel altijd te vroeg stopt. Het is niet erg om de stekker er om 01:00 uit te trekken. Ga je langer door loop je de kans dat mensen naar huis gaan, (te) dronken worden of door uitputting stoppen met dansen. Door op het hoogtepunt te stoppen is de herinnering des te leuker.

8. Vette afsluiter

Geen koekje voor bij de koffie. Na het stappen wil je zelf toch ook het liefst een vette hamburger? Geef je gasten iets uit de frituur voor ze gaan zoals patat of kroketten. Het klinkt misschien wat vreemd maar iedereen zal er van smullen…

Oh, nog even een negende tip... gebruik geen wegwerpcamera's voor de foto's van jullie feest. De kwaliteit is niet goed genoeg om écht leuke foto's te garanderen. Vraag iemand die graag fotografeert en een knappe camera heeft of huur gewoon een echte fotograaf in. 😉