404-pagina.jpg

Het vroegere blog van Boudewijn Boer Fotografie

Bezoek de nieuws pagina voor actuele berichten, hier wordt niets meer geplaatst.

Een flexibele stijl?

Gisteren heb ik kennis mogen maken met een Nederlands stel dat voor werk in Noorwegen woont. Om toch "persoonlijk" kennis te maken hebben we de webcam afgestoft. Eigenlijk hartstikke leuk en minstens zo effectief. 

Eén van hun vragen was; "omschrijf jouw stijl eens". Die vraag krijg ik vaker maar is lastiger te beantwoorden dan je zou denken. Ik zou kunnen zeggen dat ik moderne lifestyle reportages schiet. Maar welk gevoel krijg je hierbij? Is dit een bevredigend antwoord op de vraag?

Onderstaande foto's zijn door mij genomen, maar stralen ieder een heel ander gevoel uit. Dus hoe bepaal ik de stijl voor een bruiloft?

Dat gebeurt eigenlijk op twee momenten; bij de kennismaking en op de dag zelf. Een kennismakingsgesprek is voor beide partijen erg interessant. Niet alleen kan het bruidspaar in spe mij het hemd van 't lijf vragen, ik krijg ook een beeld van het verwachtingspatroon. Na een kennismaking heb ik altijd een grof idee van de stijl die goed zou passen bij de bruiloft. De dag zelf doet de rest.

Als bruidsfotograaf ben je volledig gefocust op het vastleggen van leuke, bijzondere en emotionele momenten. Die kan ik niet creëren of in scène zetten, die vinden vanzelf plaats. Bij het maken van de foto en de nabewerking hiervan probeer je zoveel mogelijk aspecten van "het moment" over te brengen. Was het een bloedhete dag aan het strand of liepen we allemaal te blauwbekken in de kou? De foto moet deze herinnering overbrengen, ook over 30 jaar.

Dus terug naar de vraag "wat is mijn stijl"? Koud of warm, kleur of zwart/wit, binnen of buiten. Ik zal zonder poespas altijd streven de meest oprechte emoties vast te leggen.

Neem een kijkje in het portfolio en ontdek de rode lijn zelf :-)