VSCO-13620.JPG

Nieuws

Didden Village

Afgelopen weekend was de derde editie van de Rotterdamse Open Daken Dagen. Ik kon het niet weerstaan om de stad eens van een ander perspectief te bekijken. 

Léon van Geest zegt in een interview met de Trouw dat daken de toekomst hebben. “In Rotterdam ligt 1 km2 plat dak waar niets mee gebeurt.” Juist nu steeds meer mensen naar de stad trekken en de steden moeten ‘verdichten’, zijn ook de daken - “A-locaties”, aldus Van Geest - hard nodig.

In totaal waren er zestien locaties die je kon ‘beklimmen’. Ik heb er een aantal aangedaan maar er was er één die mij erg heeft verrast; Didden Village.

In opdracht van familie Didden kreeg een monumentaal negentiende-eeuws pand een opvallende dakuitbreiding. Drie slaapkamers in de vorm van drie kleine huisjes zijn zo gepositioneerd dat op het dak een mini-dorp ontstaat met een plein, een picknickplaats, openluchtdouche, banken, straatjes en steegjes. De drie huisjes worden ontsloten vanuit de loft-achtige woonkamer via twee zwevende wenteltrappen.

Het was een beetje dringen, maar wat leuk om dit bijzondere object van dichtbij te kunnen bekijken. Ik verheug mij nu al op volgend jaar.

Details

Project: Didden Village
Locatie: Rotterdam, NL
I.o.v.: Fam. Didden
Architect: MVRDV

Volg mij op Instagram
@bbbinnen